Egy hónapos ebzárlat lesz Dunakeszin is
2015. március 13. írta: Dunakeszi Local

Egy hónapos ebzárlat lesz Dunakeszin is

Ebzárlat lesz Dunakeszin március 28. és április 23. között. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden kutyát és macskát úgy kell elzárva tartani, hogy más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Kutyát csak pórázon és szájkosárral lehet majd sétáltatni. (A póráz az ebzárlat nékül is kötelező lenne.) Zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha onnan nem szökhetnek ki.

eb.jpg

Az ebzárlat alatt csak azok a kutyák és macskák vihetők ki a Dunakesziről, amelyeknek van érvényes veszettség elleni védőoltásuk. Az állatokat ezen kívül a hatósági állatorvosnak is meg kell vizsgálnia engedélyeznie is kell, hogy a házikedvenc elhagyhassa a települést. Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fentiekben foglalt korlátozás alól.

Az ebzárlat azért szükséges, mert ez idő alatt történik meg a vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása, vagyis ekkor szórják szét a szakemberek a csalétek vakcinát.

Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára. Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

Az ebzárlat Vác, Acsa, Bernecebaráti, Csomád, Csörög, Csővár, Dunakeszi, Fót, Galgagyörk, Göd, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kismaros, Kisnémedi, Kosd, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny, Nagymaros, Örbottyán, Penc, Peröcsény, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Rád, Szob, Szokolya, Sződ, Sződliget, Tésa, Vácduka, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vámosmikola, Verőce és Zebegény területén lesz majd érvényes - írja a Váci Napló.

A bejegyzés trackback címe:

https://dunakeszilocal.blog.hu/api/trackback/id/tr997264753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása