Dunakeszi diákok nyertek egy pénzügyi vetélkedőn
2015. április 15. írta: Dunakeszi Local

Dunakeszi diákok nyertek egy pénzügyi vetélkedőn

Két budapesti mellett egy dunakeszi és egy biatorbágyi csapat nyert a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő első középdöntőjén. A mostani fordulóban Budapest és Pest megye diákjai játékos formában mérték össze pénzügyi tudásukat. A tapasztalatok szerint a gyerekek számolós, feleletválasztós feladatokkal boldogulnak a legkönnyebben.

diakok.JPG

Április 14-én Budapesten került sor a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő idei első középdöntőjére. A versenyen Budapest és Pest megye diákjai képviseltették magukat, összesen húsz, korosztályonként 5-5 csapat. A mostani regionális középdöntőn a korosztályonkénti kategóriák győztesei a júniusi budapesti döntőn találkoznak majd, hogy kiderüljön, kik lesznek 2015 legjobb diák pénzügyesei.

A zsűri tagjai között foglalt helyet Suplicz Linda Gabriella, a K&H Bank mátyásföldi fiókigazgatója, a zsűri elnöke, Osváth Sarolta újságíró, a Pannon Lapok Társasága, Budapesti Központi Szerkesztőség részéről, valamint Hajnissné Anda Éva és Mészáros Enikő, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapesti II. Tankerületének munkatársai. „A megfelelő pénzügyi döntések meghozásához szükséges, hogy az emberek ne csupán a fogalmakat tudják, hanem azok gyakorlati alkalmazását is elsajátítsák. Ennek gyakorlására ez a vetélkedő egy nagyszerű lehetőség” – mondta Suplicz Linda Gabriella.

Az 1-2. osztályosok kategóriájában a Matekosok nevű csapat nyert, a Dunakeszi Szent István Általános Iskola képviseletében, a 3-4. osztályosok kategóriájában a budapesti Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói, az Agyasok nevű csapat került ki győztesen. Az 5-6. osztályosok kategóriájában a Dollármilliók nevű csapat végzett az első helyen a Biatorbágyi Általános Iskola képviseletében, míg 7-8. osztályosok kategóriájában az Aztacsuhajjamegamindenségit! nevű csapat gyűjtötte össze a legtöbb pontot, ők a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium képviseletében vettek részt a versenyen.

A vetélkedő iránt évről évre egyre nagyobb az érdeklődés pedagógusok és diákok részéről egyaránt. Idén másfélszer többen jelentkeztek, mint tavaly, összesen 272 település 435 iskolájából 1 667 csapat küldte el az első, online fordulós feladatok megoldását, vagyis több mint 6 800 kisdiák mérte össze pénzügyi tudását országszerte. 

A bejegyzés trackback címe:

https://dunakeszilocal.blog.hu/api/trackback/id/tr137370188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása