Elveszett a rettenet sisakja
2015. március 21. írta: Dunakeszi Local

Elveszett a rettenet sisakja

Nagy Könyvelhagyó Hétvége alkalmából ma "elvesztettem" egy könyvet valahol Dunakeszin. A kötetbe az alábbiakat írtam:

books-photography-place-vintage-favim_com-499087.jpg

„Ezt a könyvet szándékosan veszítettük el. Ha megtalálta, olvassa el, majd veszítse el Ön is! Tegye le a parkban egy padon, buszon vagy vonaton, orvosi váróban, vagy a hivatali folyosó ablakpárkányán, a suliban, az egyetemen vagy bárhol, ahol sokszor megfordul, ahol sok ember jár, és ahol megtalálhatják.”

b939936.JPGElhagyott könyvnek Viktor Pelevin egy kötetét, A rettenet sisakját választottam. Ennek a műnek a szereplői különleges hősök. Nevezhetnénk őket börtönlakóknak vagy számkivetetteknek. Foglyai egy furcsa, titokzatos világnak. Még azt sem tudjuk, hogy ez a világ valós vagy virtuális. És abban sem vagyunk biztosak, hogy tényleg létezik, vagy csak az ő tudatukban van. A kékesen villódzó monitoron, és a neten, amelyen egymással beszélgetnek. Emberi hang nem hallatszik közöttük, egyedül a chat egymás után sorjázó mondatai.

Remélem a megtaláló örömét leli majd az olvasásában. Fontos azonban megjegyezni, hogy vándorkönyvről beszélünk, így ha az új tulajdonos teheti, egy alkalmas pillanatban veszítse el ő is. A könyv útját, ha szerencsénk van, a veszitsel.konyvtar.hu oldalon tudjuk követni.

A bejegyzés trackback címe:

https://dunakeszilocal.blog.hu/api/trackback/id/tr257289801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása