Jön a Nagy Könyvelhagyó Hétvége - Veszíts el könyvet Dunakeszin is
2015. március 19. írta: Dunakeszi Local

Jön a Nagy Könyvelhagyó Hétvége - Veszíts el könyvet Dunakeszin is

A mostani hétvégén mindenki veszítsen el egy könyvet! No persze csak azután, hogy csatlakozott a ”Nagy Könyvelhagyó Hétvége” című országos programhoz. Ennek a jópofa kezdeményezésnek a célja, hogy játékos módon minél több embert csábítsanak olvasásra.

books-photography-place-vintage-favim_com-499087.jpg

Az könyvek szerelmesei úgy kapcsolódhatnak be a hétvégi játékba, hogy megválnak egy kedves kötetüktől, és közterületen, egy közintézményben, vagy egy tömegközlekedési eszközön hagyják azt, benne az alábbi szövegezéssel:

„Ezt a könyvet szándékosan veszítettük el. Ha megtalálta, olvassa el, majd veszítse el Ön is! Tegye le a parkban egy padon, buszon vagy vonaton, orvosi váróban, vagy a hivatali folyosó ablakpárkányán, a suliban, az egyetemen vagy bárhol, ahol sokszor megfordul, ahol sok ember jár, és ahol megtalálhatják.”

A szervezők kérik az érdeklődőket, hogy amennyiben olyan könyvet találnának, amely nem nyeri el a tetszésüket, nem kell elolvasniuk, de a játékot akkor se szakítsák meg, veszítsék el máshol! Az elhagyott könyvek sorsát szeretnénk követni is.

A könyvbarátok a veszitsel.konyvtar.hu oldalon jelezhetik, melyik könyvet hol és mikor találták meg, illetve hol hagyták el újra. Ugyanitt leírhatják véleményüket a játékról és a megtalált könyvről is. A honlapról az is megtudható, hogy Dunakeszin nyolc "bejegyzett" elveszett könyvet tartanak nyilván. Az elsőt még 2008-ban, míg a legutóbbit 2011-ben veszítették el. Ezek azok a kötetek, amelyeknél nem jelezték a rendszerben, hogy megtalálták volna. (Ez persze nem zárja ki, hogy azóta ne pihenne egy könyvbarát polcán bármelyik mű.)

Én mindenesetre már regisztráltam és a hétvégén elhagyok egy könyvet Dunakeszin. Remélem jó gazdára talál majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://dunakeszilocal.blog.hu/api/trackback/id/tr687284303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása