Megbokrosodott a közélet Dunakeszin
2015. március 25. írta: Dunakeszi Local

Megbokrosodott a közélet Dunakeszin

Mi sem jelzi jobban, hogy Dunakeszi valóban egy nyugodt, békés alvóváros, mint az, ha pártok és civil szervezetek verbálisan összerúgják a port csak azért, mert valaki a városba érkezik egy kis közéleti beszélgetésre. Jó, nem is akárki, hanem maga Bokros Lajos, akinek a róla elnevezett csomag óta mindenki figyeli a munkásságát. Legutóbb főpolgármester-jelölt volt, előtte EP-képviselő, miniszterelnök-jelölt és persze pénzügyminiszter.

bokros-lajos-20150225-kd-29-d000201ce72e604c6c63b.jpg

Olykor kissé zavaros, hogy a politikus miért dörgölőzik oda baloldalinak mondott pártokhoz, mikor az EP-ben az Európai Konzervatívok és Reformerek képviselőcsoportjának volt a tagja, mely frakcióban több olyan formáció politikusa ült – mint például a Kaczynski ikrek nemzeti populista Jog és Igazságosság pártjának színeiben bejutott lengyelek –, akik a politikai palettán a mérsékelt jobboldalt tömörítő Európai Néppárttól jócskán jobbra helyezkednek el. Persze lehet, hogy én látom rosszul és valójában a balnak mondott formációk szeretnek közeledni bárkihez, aki nem a Fidesz meg a Jobbik.

Mert itt ugye - csak hogy visszatérjek az eredeti sztorihoz - arról van szó, hogy Bokros Lajost a Dunakesziért Egyesület meghívta Dunakeszire egy közéleti kávéházra. Tekintettel arra, hogy az egyesületnek se honlapját, se Facebook oldalát nem találtam, csak következtetni tudok (a korábbi hírekből) arra, hogy itt főleg a baloldali tömörülést összefogó civilekről, vagy magukat civilnek beállító közéleti személyiségekről lehet szó. Nincs is ezzel gond, így van ez rendjén, néha kissé zavaros, itt-ott ellentmondásos, de legalább következetesen az.

Az állóvizet az kavarta fel, hogy a helyi Fidesz állítólag az alábbi levelet küldte ki valamelyik listájára. Nem vagyok benne biztos, hogy ez valóban így történt, de a Facebookon több helyütt is megosztották.

"Tisztelt Dunakeszi Polgár! Kedves Barátunk!
Dunakeszi nem kér Bokros Lajosból!
Radnóti Henrik és Lukácsi Bálint az Együtt-PM-DK-4K!-Moma-MLP helyi képviselőinek meghívására ma városunkba jön Bokros Lajos.
Az a Bokros Lajos, aki Felemelte a nyugdíjkorhatárt
Több mint 20 %-kal csökkentette a forint értékét Befagyasztotta a nominálbéreket
Családokat fosztott meg a gyermekgondozási segélytől
Bevezette a tandíjat és tanárokat rúgtak ki a felsőoktatásból Csökkentette a gyógyszerek állami támogatását
A Bokros-csomag megszorításainak köszönhetően csökkent a gazdasági növekedés, az infláció 28 százalék fölé emelkedett stratégiai cégeket privatizáltak nevetséges áron
A Bokros-csomag családok ezreit tette tönkre.
Vajon Radnóti Henrik és Lukácsi Bálint követendő példaként hívta Őt városunkba?
Dunakeszi nem kér Bokros Lajos megszorításaikból!"

Ellenzéki hangok persze rögtön rettegésről, meg ijesztgetésről beszélnek, sőt valamilyen torz fonálon még képesek Bokros közéleti beszélgetését összekapcsolni a Szabadság hídi blokáddal is. Szinte érzem, ahogy örülnek egy ilyen levélnek, pedig nincs ebben semmi különös. Az üzenettel nem tudok (és nem is akarok) azonosulni, hadd jöjjön Bokros, ha jönni akar, valószínűleg Dunakeszin is kíváncsiak rá emberek. A füstje azonban ennek az egésznek nagyobb volt, mint a lángja és persze az egyetlen, aki jól járt, az Bokros volt. Legalább beszélnek róla egy picit ebben a nyugodt, békés, alvó kisvárosban...

A bejegyzés trackback címe:

https://dunakeszilocal.blog.hu/api/trackback/id/tr867305308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása