Ingyen teniszoktatás a tesiórákon
2015. február 18. írta: Dunakeszi Local

Ingyen teniszoktatás a tesiórákon

A dunakeszi sportról a későbbiek folyamán még szeretnék írni posztot, vagy még inkább posztokat annak ellenére, hogy azon férfiak közé tartozom, akik csak a foci VB-t kísérik figyelemmel s talán alkalomadtán belenéznek egy olyan rendezvénybe, amit úgy is szoktak nevezni, hogy labdarúgó-Európa-bajnokság. A mozgást persze nem vetem meg, sőt, mindig találtam magamnak olyan sportot, amit szívesen űztem, de a figyelmemet otthon, a karosszékben nem tudják lekötni se a labdajátékok se más mozgásformák. 

tenisz.jpg

Azt ugyanakkor teljesen meg tudom érteni, ha valaki rajong valamilyen sportágért, azt pedig üdvözítő dolognak tartom, ha valaki a lakókörnyezetében minél szélesebb palettáról tud választani. Vagyis minél nagyobb a kínálat, annál jobb. Elsőre úgy vettem észre, hogy Dunakeszin ezzel nincs különösebb probléma, méretéhez képest szép választék kínálkozik azok számára, akik egy kicsit meg akarják mozgatni magukat.

Egy ma reggeli televíziós beszélgetésből pedig az is kiderül, hogy a város nagy hangsúly fektet utánpótlás nevelésre. 

A DIGI Sport Reggeli Start című műsorában vendégeskedett Dióssi Csaba polgármester, Bogyó Tamás, a Nexon Dunakeszi Teniszklub vezetője és Csepa Zétény, első osztályos teniszező. A téma az volt, hogy a teniszklub Dunakeszi Önkormányzatának támogatásával ingyen teniszoktatást biztosít minden helyi iskolásnak a testnevelés órák keretében. Ez öt általános iskola 18 első osztályát érinti.

Dióssi Csaba polgármester a témával kapcsolatban elmondta, a projekt beleillik abba a koncepcióba, ami Dunakeszin a sportokhoz való hozzáállást jellemzi. Hangsúlyozta: a sport egy központi kérdés a városban, a lakosság összetétele alapján Dunakeszin prioritást kap a kultúra és a sport.

A projekttel az egyik fő cél az utánpótlás nevelése, vagyis az, hogy minden gyereket megmozgassanak. Ezért is gondolkodik azon a város vezetése, hogy - a teniszhez hasonlóan - kezdeményezik a napi szintű asztalitenisz bevezetését is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dunakeszilocal.blog.hu/api/trackback/id/tr847186215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása