Biztonságban van Dunakeszi megtakarítása
2015. április 24. írta: Dunakeszi Local

Biztonságban van Dunakeszi megtakarítása

Lázár János tegnap arról számolt be, hogy 24 önkormányzat fektetett be a brókerbotrányban bedőlt cégeknél. A legnagyobb város, ami bajba jutott, Győr, ők egymilliárdot bukhatnak. Újpest tartott nagyon sok pénzt ott, Törökszentmiklós és Fót a méretéhez képest sokat kockáztatott, és Százhalombatta "brutálisan sokat", 3,5 milliárdot. A 24 önkormányzat között Dunakeszi neve is felmerült. A hírre reagálva a hivatal közölte: a város megtakarítása biztonságban van.

1453824_10206140273046816_931267466_o.jpg

Az önkormányzat nyilatkozata szerint 2014. június 17-én és 2014. november 28-án, az egy éven túlra tervezett megtakarításaiból, képviselő-testületi felhatalmazás alapján a Magyar Állam által kibocsátott A180425B14 és A201112A04 sorozatszámú államkötvényeket vásárolt az állampapírok forgalmazására felhatalmazott Quaestor Értékpapír Zrt.-től.

A Quaestor Értékpapír Zrt. kereskedési jogának felfüggesztését követően kirendelt felügyeleti biztos az önkormányzat írásbeli megkeresésére tájékoztatta hivatalt, hogy az összes államkötvény az Önkormányzat nevesített alszámláján hiánytalanul rendelkezésre áll.

"Dunakeszi Város Önkormányzata határozottan visszautasítja mindazon személyek nyilatkozatát, akik azt állítják, hogy csaló brókercégek piaci részvényeibe fektette pénzét. Dunakeszi Város Önkormányzata kizárólag a Magyar Állam által kibocsátott, állami garanciával biztosított államkötvényt vásárolt, egy az állam által felhatalmazott forgalmazón keresztül, így a megtakarításunk biztonságban van" - áll a hivatal nyilatkozatában.

A bejegyzés trackback címe:

https://dunakeszilocal.blog.hu/api/trackback/id/tr787394188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása