Így járt a Lajos
2015. április 15. írta: Dunakeszi Local

Így járt a Lajos

A Nap utcai szellemi műintézmény (értsd: kocsma) előtt vitázott két, életük delén már jócskán túljutott, kissé borostás, kissé piszkos, kissé büdös úriember. Megfáradtak már a hosszú naptól, hajlott tartásuk egy élet kemény munkáját idézte. Szemük kissé üveges volt s messziről csak annyi látszódott, hogy mindketten ütemesen hajlonganak előre. Közelebb érve aztán mindenki meggyőződhetett arról, hogy beszélgetni próbálnak.

10494852_421830104623956_650981637257159404_n.jpg

- Ala, ala, ala, ala... - így egyikük kényszerű, elkent beszédű próbálkozása, hogy közöljön valamit társával. Látszott rajtuk, hogy nem adják fel egykönnyen s nem nyugszanak, amíg ki nem mondják, amit akarnak a rendszerről. Az autók meg a nők náluk már rég nem rúgnak labdába, egyetlen cél maradt csupán: túlélni a napot.

- Ala, ala, ala, ala... - próbálkoznak még egy kicsit, aztán egyiküknek megered a nyelve. - A Lajos volt! Az a zsidóóó! - mondta feldúltan az immár folyékonyan beszélő emberünk s öles léptekkel jobbra indult tova.

(Kép: Tibi atya)

A bejegyzés trackback címe:

https://dunakeszilocal.blog.hu/api/trackback/id/tr157370974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása