Lezárják nyáron a Nyugatit - Hogy közlekednek majd az elővárosi vonatok?
2015. március 13. írta: Dunakeszi Local

Lezárják nyáron a Nyugatit - Hogy közlekednek majd az elővárosi vonatok?

A teljes Nyugati pályaudvaron vágányzár lesz június 22. és július 6. között az Indóház értesülései szerint.

nyugati-palyaudvar.jpg

Ez idő alatt vágányfelújítási, felsővezetéki és biztosító berendezési karbantartási munkálatok lesznek, és mivel az egész állomást kizárják a forgalomból, nem csak az állomási vágányokon végezhetnek munkát, hanem akár a Ferdinánd-híd és a Városligeti elágazás környékén is.

Kérdés azonban az elővárosi vonatok sorsa. Az Indóházzal együtt csak remélni tudjuk, hogy nem Rákosrendezőt nevezik ki új végállomásnak, hanem a váci vonatokat tovább közlekedtetik a 100a vonalon. 

Az IHO.hu megjegyzi: Zugló, Kőbánya alsó és Kőbánya-Kispest is jobb BKK-s átszállási kapcsolatokkal bír, mint Rákosrendező. 

A NOL.hu a MÁV-ot is megkérdezte a Nyugati pályaudvar bezárásának lehetőségéről. A társaságnál későbbre ígértek választ. Annyit azonban elárultak: a 2015-ös karbantartási tervben a beruházás szerepel, ám végrehajtásáról még nincs döntés. De azt mondják, az utasokat időben tájékoztatják az esetleges forgalmi változásokról.

A bejegyzés trackback címe:

https://dunakeszilocal.blog.hu/api/trackback/id/tr237265713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása